12 januari 2017

Homebound

Idag knackade verkligheten på dörren och vi var tvungna till att påbörja vår resa tillbaka till andra sidan jorden igen. 
Väskgate var en spännande händelse. Dude i incheckningen i Neuquen som envisades med att väga våra väskor tillsammans sa att de kanske var lite tunga, men att det nog skulle ordna sig för att i Europa tillåter de minst 30 kg per väska. Fast för säkerhets skull var han tvungen till att googla det och kolla upp det när kollegan sa att 23 kg minsann gällde där också. Och med den nyfunna informationen bad han oss att stuva om lite i det incheckade bagaget, ty två kilo är ju bara ett par skor och en jacka; det kan man trycka ner i handbagaget. Vi lydde honom och han godtog viktminskningen på sammanlagt 800 gram. 
... Sen när vi kom till den andra flygplatsen i Buenos Aires och skulle checka in på det långa hoppet över Atlanten la vi tillbaka allt i det incheckade bagaget. Väskorna vägde för mycket. Ingen sa något. Allt checkades in, och ingen satte någon etikett märkt "heavy". 

Den mest händelserika väntsal jag har befunnit mig i. I samma liga som Säve, eller möjligtvis centralstationen i Halmstad. Puerta betyder ju både dörr och gate... Fast i det här fallet var det nog bara det förra.  
Våra vingar som tog oss till nationens huvudstad. 
Det här är nog resans bästa sälfie. 

Inga kommentarer: