15 juli 2016

Halloncheesecake

Till Sara: recept på halloncheesecake 

Om man råkar ha några liter hallon som man har hittat i ett skogsparti i närheten av där man bor eller så och funderar på vad man ska göra med dem så är en cheesecake alltid en bra idé. 

Botten

  • 250 gram digestivekex
  • 100 gram smör

Fyllning 

  • 450 gram philadelphiaost
  • 200 gram hallon, osockrade
  • 3 st ägg
  • 1.25 dl strösocker

  • 1. Sätt ugnen på 180 grader.
  • 2. Smula sönder kexen och blanda med smält smör. Tryck ut i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 5-10 minuter.
  • 3. Kör ingredienserna till fyllningen i en matberedare till en jämn smet och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter.

Inga kommentarer: