18 oktober 2015

Snickerscheesecake

Tant Johanna fyller 20+ idag och dagen till ära bakade jag en snickerscheesecake till henne. Jag snodde receptet från en annan Jenny, men ändrade på det lite. 


Det här behöver du till en rund form 25 cm :
100 g smör 
250 g digestivekex

3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
200 gram riven mjölkchoklad

Topping:
1/2 burk med karamelliserad mjölk
Jordnötter

Gör så här:
Börja med botten till cheesecaken. Krossa kexen och blanda ihop med smält smör. Platta ut i den runda formen med avtagbara kanter.

Ta fram tre olika skålar, dela ägggula och -vita i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan äggvitorna till ett hårt skum. You know the drill; det ska gå att hålla skålen upp och ner när de är klara. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och grädden och vänder ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev. Riv ner mjölkchokladen i smeten- eller hacka den, om du precis som jag stod långt bak i kön när Gud delade ut tålamod. Häll sedan i smeten över jordnötsbotten och frys in med plastfolie över. 

Cheesecaken ska frysa i minst 5 timmar innan servering, gärna över natten. Ta fram den 20 minuter innan servering och lossa på den avtagbara fomen.
Fördela den karamelliserade mjölken ut över cheesecaken och strö över jordnötterna. Ta-da! Servera. 

Inga kommentarer: