28 mars 2015

Vårt VM-äventyr

Så efter några veckors uppehåll var det dags för tanterna i Hammers att spela match igen, för vi hade blivit inbjudna till Malmö för att spela för-VM, kan man säga, mot jättarna från Lund. Mot dem har vi ju ingen bra statistik, men de tanterna som inte var rädda och som inte hade några andra förhinder hoppade på tåget. Eller, ja, minibussen. Och för att täcka upp lite till fick vi låna spelare från fiender i norr.
Sen när vi kom ner till Isstadion fick vi reda på att vi skulle vara Sverige och att vi skulle vinna matchen på straffar, vad resultatet än blev. Domarna hade ett schema att gå efter, vissa saker skulle hända vid bestämda tidpunkter, utan förekommen anledning. Så det blev en väldigt intressant match. Utvisningar som inte var utvisningar, solklara mål som videokontrollerades och bortdömdes, slagsmål utan anledning, och det bästa av allt; vår stjärna #20 som dök, blev liggande på isen och sedan blev utsläpad på bår inför ett gäng skrattande lagkamrater och ledare.
Naja, jag tror inte att vi kommer närmare landslaget och VM än såhär. Matchen slutade 2-1 till oss efter två perioder och gick sedan till förlängning. Lund gjorde ett antal mål i förlängningen, men matchen gick ändå till straffar.
Vår andra stjärna, #5 blev utsedd till den bästa spelaren i vårt lag och fick ta emot ett pris i form av en begagnad vattenflaska.
Yes, man kan säga att det var en lyckad utflykt, som avslutades på en svensk hamburgerrestaurang några mil utanför Sveriges tredje största stad.

Inga kommentarer: