30 mars 2015

Olika grader av känslighet

Så jag är ganska imponerad över en viss känd svensk hockeyspelare som gör reklam för ett nobelt ändamål. Reklamen går ut på att Peter Forsberg berättar att han har skadat sig på olika sätt och vunnit diverse olika stora saker som de olympiska spelen samt fått lyfta Lord Stanleys buckla, men att det inte är något alls jämfört med kampen som lille Mattias med leukemi kämpar. För det är han som är den riktiga hjälten. 
Jag funderar dock på hur Forsbergs ordval hade mottagits på andra sidan dammen. Tänk om exempelvis Sidney Crosby hade gjort samma sak på amerikansk eller kanadensisk tv och sagt "But all that.... doesn't mean shit!".
Det hade blivit en så kallad tittarstorm. Folk hade varit oh så upprörda. Det hade inte accepterats. Gamla damer hade begärt hans uttåg ur det kanadensiska landslaget. Han hade inte längre setts som en bra förebild för de unga. Don Cherry hade haft ett långt inslag i Hockey Night in Canada om hans användande av ord med fyra bokstäver. Ja, jag vet inte var det hade slutat.
Vilken tur att vi inte är så känsliga här.

Inga kommentarer: