05 januari 2015

Foxcatcher

Jag är mer van vid att se Steve Carrell som en något, vad ska jag säga...? roligare karaktär. Därför fann jag det konstigt att se honom som filantropen, filatelisten (säg det där många gånger, medan du snortar lite kokain i en helikopter) och brottningscoachen John du Pont med en imponerande påklistrad näsa. Man får se honom i profil ganska mycket.
Filmen Foxcatcher är baserad på verkliga händelser och handlar om hur nämnda man bestämmer sig för att träna USA:s brottare inför OS i Seoul 1988 på hans gård i Pennsylvania som heter... Foxcatcher
Du Pont tar kontakt med bröderna Schultz som båda har en guldmedalj i brottning från tidigare OS, men som ingen kommer ihåg. Lillebror Mark spelas av Channing Tatum med blomkålsöron och storebror Dave av Mark Ruffalo med skägg.
Filmen börjar med att Mark visar upp sin medalj och föreläser inför ett gäng ointresserade lågstadielever någonstans i Amerika, för en imponerande ersättning på 20 dollar. Denne är snabb med att tacka ja till John du Ponts erbjudande om att komma och träna hos honom och finner i honom något av en fadersfigur. Dave å andra sidan tackar nej, med familjen som ursäkt. Fast efter ett tag lyckas John du Pont muta dit honom också.
Well, sedan handlar filmen om hur förhållandet mellan Mr du Pont (but really, call me Eagle or Golden Eagle, as my friends do) och bröderna utvecklar sig, fram till det överraskande slutet.
Filmen var bra, men lite väl långsam. Den får tre fall av hetsbantning för att komma till rätt viktklass av fem.

Inga kommentarer: