27 januari 2014

captain phillips

i början av filmen kör tom hanks rollfigur captain phillips och hans fru till flygplatsen i virginia för att vinka av den förre. han är på väg till ett lastskepp i mellanöstern som han ska ta till mombasa via djibouti. och vid somalias kust hänger ett gäng fiskare-gone-pirater som letar efter skepp att plundra för att skaffa sig lite pengar där i desperationen. en klanherre bestämmer vilka av männen som följa med ut på äventyret, ungefär som när de populära killarna valde vilka som skulle spela i deras lag på rasten.
dessa kontraster mellan levnadsförhållanden i olika länder.

captain phillips hoppar på sitt skepp, ser till att besättningen gör vad de ska istället för att sitta och dricka kaffe, samt blir lite orolig när han inser att skeppet ska segla runt afrikas horn.
och det vill sig inte bättre än att captain phillips skepp hamnar på fiskare/piraternas radar, så det khattuggande gänget hoppar på sin lilla båt och jagar ifatt den stora båten. sedan följer en massa dramatik när en snubbe vid namn muse blir skeppets nya kapten och kräver en del av lasten om ingen ska bli skadad.
spännande och intressant film med mycket action som får fem jolly rogers av fem.

Inga kommentarer: