10 juli 2011

rabarberscones



1 rabarberstjälk, ungefär 150 g
2 msk socker

5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

1 krm salt
75 g smör

3 msk socker

1 ägg

1 dl mjölk

  • ansa och skär rabarbern i bitar, blanda ihop med sockret i en skål.
  • blanda mjöl, bakpulver och salt och häll ner blandningen i en matberedare. lägg i smöret (i bitar) och blanda till en smulig massa.
  • blanda ägget och mjölken, tillsätt mjölkblandningen med sockret.
  • arbeta ihop till en deg, tillsätt mer mjölk om det behövs.
  • sätt ugnen på 225 grader, ta upp degen på mjölat bakbord och knåda in rabarbern.
  • platta ut degen till en ungefär 2 cm tjock kaka. lägg på en plåt med bakplåtspapper. skåra kakan korsvis med mjölad kniv.
  • grädda nederst i ugnen i 25 minuter och servera sconesen ljumna.

himla smaskiga att mumsa på tillsammans med en kopp te när man tittar på morden i midsomer eller sitter på symötet!

Inga kommentarer: