07 oktober 2007

jamie olivers chokladpaj

recept på mördeg:
  • 100 g margarin eller smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk socker
  • 1 ägg
smält smöret, blanda ihop de torra ingredienserna och blanda sen ihop allting. tryck ut i en lämplig form och förgrädda 10 min, 200 grader.
ingredienserna till fyllningen;
140 g smör 150 g blockchoklad 8 msk kakao 1 liten nypa salt 4 ägg 2 1/2 dl strösocker 3 msk sirap 3 msk gräddfil eller creme fraiche

mmm kalorier....
lägg smör, choklad, kakao och salt i en skål över en kastrull med kokande vatten och låt det sakta smälta. rör om då och då tills allt är blandat. vispa ägg och socker i en annan skål tills det är lätt och luftigt och tillsätt sedan sirap och gräddfil eller creme fraiche. rör sen ner äggblandningen i chokladsmeten. när allt är väl blandat, häll ner det i pajskalet och grädda 40-45 minuter i 150 grader.
den här pajen kommer stanna 1-2 minuter i munnen, 1-2 timmar i magsäcken, och typ 20 år på låren. så under tiden den står i ugnen kan man fundera på om det är värt det.

receptet kommer från jamie olivers bok cook with jamie och finns även här

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej och tack. Jag har letat länge efter det här receptet. Ska göra den i morgon.

Ha det gott.:)

Jenny sa...

Nemas problemas, liksom. För den ultimata upplevelsen rekommenderar jag nog att du köper boken.